Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

2 övningar som ger dig en välformad ryggtavla

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-08-29 22:27  |  Lästid: 2 minuter

Har man styrketränat så känner man till dessa två grundläggande ryggövningar vilka ger en välformad ryggtavla. Det är såklart inte enbart inom styrketräning som dessa övningar är förekommande utan nyttjas flitigt inom olika idrotter för att stärka rygg- och armmuskulatur. Jag minns väl från min tid inom simning då vi innan varje pass tränade styrka och där båda dessa övningar var vanligt förekommande. Till skillnad från det styrkeupplägg jag nyttjar numera på gymmet för att utveckla muskelmassa så tränade vi mer explosiva rörelserna för att utveckla kraft. Båda dessa övningar involverar stora delar av ryggen och armar, i synnerhet biceps, för att förflytta vikten från punkt A till B. Båda dessa övningar är grundläggande för alla som vill ha en större och starka rygg.


PULL UPS

Greppa en stång med handflatorna vända bort från dig. Häng fullt utsträck och börja rörelsen uppåt genom att få ned skuldrorna och öppna upp bröstkorgen. Lyft din kroppsvikt upp mot stången tills din haka är förbi och gärna bröstet så nära stången som möjligt. Pausa en sekund i toppläget och känn hur din rygg är i full kontraktion. Kontrollerat börjar du sträcka på armarna igen medan din kroppen faller nedåt. Något jätteviktigt är att försöka undvika all form av sving.

STÅENDE STÅNGRODD

Greppa en stång med handflatorna vända mot dig. Stå höftbrett med lätt böjda knän och flytta överkroppen framåt. Se till att öppna upp bröstkorgen, skuldror sänkta och spänn magmuskulaturen genom att dra in naveln mot ryggraden. Dra in stången mot nedre delen av magen och håll in armarna tight mot kroppen genom hela rörelsen. Se till att inte du tappar skuldror vilket får dina axlarna i en framåt rotation i topplägget. Pausa en sekund på toppen och känn kontraktionen i ryggmuskulaturen. Sänk kontrollerat tillbaks stången mot marken tills armarna är utsträckta.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-08-29 23:25