Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

3 enkla tips för hur du bör förhålla dig till mat

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-07-03 00:34  |  Lästid: 2 minuter

Kosten är en riktig hetpotatis. Dem flesta samtal jag har dagligen leder ganska snabbt in på mat och hur man förhålla sig till den. Dem flesta är såklart nyfikna på min ståndpunkt så jag tänkte lite kort sammanfatta den för er.

Till att börja med vill jag göra det tydligt att jag inte följer någon visst utnämn diet. Dvs att jag inte följer LCHF, Atkins, 5-2, Paleo, etc. Och jag kommer aldrig heller rekommendera någon att följa en kaloridagbok vilken beräknas utifrån makronutrienter oavsett källa. Jag tror inte att det är rätt sätt att förhålla sig till mat och jag vill också få dig medveten på att det finns ett näringsvärde och ett energivärde att förhålla sig till mellan olika råvaror.

För mig är kostens primära syfte att läka och ge energi för att klara av vardagen. Mat ska få mig att må bra inifrån och ut. Här följer tre enkla regler som jag förhåller mig till i min kostplan.

Skippa/begränsa socker – Det finns socker i de flesta livsmedel och framförallt handlar det om mängden socker som tillsätts. Dem stora mängder socker som hamnar i kroppen skapar inflammationer som i sin tur har allvarliga konsekvenser för kropp och hälsa. Ett bra tips är att läsa innehållsförteckningen på dem produkter man köper för att se om de innehåller tillsatt socker.

Undvika processade livsmedel –  Hur utveckling fört oss i denna riktning är för mig en gåta. Det handlar om energirik mat med nästintill noll näring, något jag väljer att utesluta helt. För att hårddra det så tillhör merparten av alla livsmedel på hyllorna denna kategori. Jag väljer råvaror som är riktiga och inte förstörts innan de hamnar på min tallrik.

Minimera mejeriprodukter – Jag utesluter de flesta mejeriprodukter för hälsans skull. Det enda jag valt att behålla är ost och även det försöker jag varva mellan olika tidsperioder. Ibland äter jag en hel del ost och andra gånger utesluter jag även det helt. Tyvärr är även detta en stor bidragande orsak till inflammationer i kroppen.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar