Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

3 saker som kommer få dig att bli en frekvent besökare på gymmet

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-10-26 00:32  |  Lästid: 2 minuter

Att komma igång med träningen på gymmet är ingen enkel sak. Det kan verka enkelt för oss som är där dagligen men sanningen är att gymmet är en främmande och läskig plats för många. Det är inte alldeles enkelt att kliva in på gymmet bland vältränade grabbar och tjejer som lyser med utstrålning. Det är lätt att känna sig liten i ett sådan ögonblick och istället för att väcka positiva känslor frambringar det osäkerhet och rädsla.

Jag har under åren haft många klienter som sökt sig till mig för att få hjälp med träningen och det jag känner mig mest stolt över idag är när jag ser dem träna på gymmet utan min närvaro. Det ger mig stor glädje att se att jag lyckats få dem att känna samma sak som jag känner för träning och att gymmet inte längre känns som en främmande plats.

3 saker som kommer få dig att bli en frekvent besökare på gymmet

Ha gymmet nära - Styrkan med gymträning är att det är individuellt och kan anpassas utefter ditt eget schema. Det finns jättemånga bra idrotter, träningspass och annat som är supergivande och roliga men att förlita sin egen träning på andras deltagande och tidsanpassning är att skjuta sig i foten redan från början. Din resa mot bättre hälsa startar med dig själv och är bara beroende av din egen instats.

Socialt umgänge - Vi människor trivs i sociala sammanhang och allt känns mycket roligare när vi känner oss som en del av något större. Skaffa vänner och bekanta på gymmet där du tränar. Jag lovar att det finns många som liksom dig är återkommande på gymmet och som också skulle må bra av att socialisera. Du kanske hittar ett par träningspartners, får ny träningsinspiration, tips och råd eller helt enkelt bara någon att prata med medan viloklockan tickar. Att hitta en gemenskap med andra på gymmet kommer få dig att vilja gå dit oftare och du kommer bli mer bekväm på gymmet.

Skaffa dig kunskap - Ingen kan allt från början och alla är vi nybörjare någon gång. När du ser andra på gymmet som verkar ha koll på läget så räkna med att också stått i samma situation som dig och känns likadant. Ett sätt att skaffa sig kunskap är genom andra. Investera en liten summa genom att skaffa dig en bra PT som lär dig teknik, tankesättet, struktur och som ger dig ett träningsschema att börja träna efter. Du kommer på så vis ta ett stort steg framåt och förhoppningsvis leder det till att du känner dig mer trygg din instats på gymmet. Det finns andra bra kostnadsfria sätt att skaffa sig kunskap, genom exempelvis bloggar, instagram, youtube och andra forum på nätet som behandlar träning och hälsa.

All lycka och låt inget hindra dig från att lyckas uppnå din vision!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:24