Annons

Kevin Triguero
Kevin Triguero skriver om träning, hälsa och livsstil för Café.

Annons
 

Avslöjar hemligheten bakom synliga magmuskler

Mage1 1Gymmet2 2Gymmet3 3Låt mig göra det tydligt för er vad som verkligen krävs för att få en vältränad mage. Varje dag ser vi annonser, tv reklam och liknande som matar oss med olika tips och tricks om hur vi ska få den där perfekt vältränade magen. Låt mig slå hål på myten. Du kommer inte få några magmuskler på en vecka eller för den delen med någon quick-fix metod. Verkligheten är den att det finns tre signifikanta faktorer bakom ett sex-, åtta, eller miljonpack på magen.

Annons

Den första: En kontinuerlig och näringsrik kost. Det ligger ingen osanning bakom talesättet ”du är vad du äter”. För att få en synlig magmuskulatur måste din kroppsfettsprocent ligga relativt lågt och det kan du enkelt reglera med kost och träning.

Den andra: Kontinuerlig träning och korrekt träning. Den som tror att det räcker med att träna magen engång i veckan har en lång väg fram till en vältränad mage. Magmuskulaturen måste få daglig träning och helst genom kontrollerade övningar. Det handlar inte om att nå punkt A – B i en rörelse utan det handlar om att isolera och arbeta med de muskler vi vill utveckla. Om du är den som gör 40, 50 eller 100 situps i en stöt då uppmanar jag dig att tänka om och tänka rätt då du förmodligen aktiverar många andra muskelgrupper under övningen.

Den tredje: Din genetik. Precis som alla andra muskelgrupper så ligger genetiken till grund för utväxlingen och utvecklingen du uppnår med din träning. Vissa får fyra synliga magruter, andra sex och få uppnår ett tydligt åttapack. Viktigast är att veta att alla kan uppnå synliga magmuskler, frågan är bara om hur bra din genetik tillåter den att bli.

Mitt tips till dig! Magträning efter varje pass och det tar max 5 – 10 min. Välj ut en övning i veckan som du fokuserar på. Beroende på hur tränad du är så bör du göra 4 – 5 set 10 – 25 repetitioner. Om du gör det kontrollerat och verkligen isolerar magmuskulaturen så kommer du känna att det är tillräckligt. Utöver det tycker jag att du borde fokusera ett halvt pass i veckan på mer intensiv magträning.

Vill du börja denna vecka? Kolla in övningen på bilden. Tre saker du behöver tänka på.
1 – Fotsulorna alltid på golvet/mattan.
2 – Ländryggen ska vara klistrad mot marken. Det får inte finnas någon glipa mellan din rygg och mattan under hela övningen.
3 – Näsan pekar alltid rakt upp mot taket. Under rörelsen så strävar du alltid upp mot taket och aldrig fram/upp mot knäna. Dessutom vill jag att du alltid håller spänning i magen igenom hela övningen. Så fort du tappar spänningen i magen så tappar du ländryggen ifrån marken och då har du inte längre kontakt med magmusklerna.

 

Varje vecka kommer jag ge er en ny magövning att fokusera på så håll utkik. Kör hårt och lycka till. Kom ihåg att alla punkter måste uppfyllas för att få bäst resultat!

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar