Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Startar morsdag på gymmet

Kevin Triguero  |  Publicerad 2018-05-27 22:20  |  Lästid: 2 minuter

Först och främst grattis till alla fantastiskt starka kvinnor på morsdag. Idag fick jag försmak på hur morsdag kan komma att se ut framöver. Jag och Lina avsatte hela dagen för riktig kvalitetstid och har verkligen njutit av varandras sällskap ute i solen och på stan. Träningsmänniskor som vi ändå är började dagen efter en god hotellfrukost på gymmet med ett uppskattat träningspass.

Det är många som vänder blicken på gymmet och många som nyfiket frågar hur det är med träning under graviditet. Lina är nu på väg in i sin 5e månad och tränar lika regelbundet som hon gjorde tidigare. De första tre månaderna när kroppen är såpass instabil och som kvinna går igenom otroligt mycket illamående, trötthet och andra symptom som rubbar ens normala sinnesstämning så gäller det att ha tålamod och fatta kloka beslut kring hur mycket man tränar. Framförallt skulle jag säga att det är viktigt är man inte upplever stress över situationen.

 För mig har det varit viktigt att försöka lyssna på hur hon känt men också finnas där som stöttepelare och motivationskraft. Det var ett par veckor där hon upplevde mer trötthet än normalt och motivationen till träning kanske inte alltid fanns där. För mig blev det viktigt att ändå försöka få henne på andra tankar och hjälpa iväg henne till gymmet. Vi planerade dagar då vi tränade ihop och jag fick leda passet. På det sättet fick hon draghjälp till gymmet och väl på plats hade vi kul tillsammans.

Jag tror väldigt mycket på att det förarbetet man lägger ned i form av fysisk aktivitet och hälsosam kosthållning lägger mycket av grunden för återhämtningen efter graviditeten. Det gäller dock att vara klok, hängiven, tålmodig och hela tiden lyssna på kroppen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:24