Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Finns det hälsosamma såser??

Kevin Triguero  |  Publicerad 2016-01-04 08:59  |  Lästid: 2 minuter

_MG_9100_b

Det kommer in många bra frågor från er! Fortsätt lämna kommentarer med era funderingar och om ni har några synpunkter på det som skrivs så skriv gärna det med.

Jag äter just nu vanlig gräddsås till de flesta av mina måltider och jag vet att det inte är ett bra alternativ. Jag är därför nyfiken på hur du gör eller vad det finns för nyttiga alternativ att välja mellan. Dina svar som du tar upp här i bloggen är väldigt lärorika!

Tjena Pontus!

Ska jag vara helt ärlig så är jag ingen såsälskare. Jag gillar min mat ganska simpel. Jag har dock förståelse för alla som gillar såser och visst ger det en extra touch till maten. Eftersom jag inte har den utmaningen har jag heller inte ställt mig den frågan tidigare men vi kan resonera kring detta tillsammans. Gräddsås låter inte helt fel och grädde i sig är inte sämre än exempelvis mjölk och ost. Om man tänker på det vi tidigare tagit upp här på bloggen så är det en ganska bra produkt om vi bortser från laktosen. Gräddsås dock innehåller utöver grädde både vetemjöl, mjölk och soja vilket är ingredienser som jag helst håller mig borta från. Frågan blir då vad det finns för bra alternativ?

Jag har dålig koll på vilka andra såsalternativ som finns men jag är säker på att med några enkla nyckelord på google så hittar man riktigt bra alternativ. Mitt tips om man vill ha bra recept är att man söker bland olika PALEO sidor/recept. Mitt andra förslag är att se om man kan ersätta vetemjöl med mandelmjöl och mjölk med kokosmjölk och på det viset har man gjort gräddsåsen väldigt mycket mer hälsosam.

Till sist skulle jag vilja säga att man kan unna sig gräddsås och annan sås om man verkligen sköter alla andra delar bra, dvs äter en bra näringsrik kost och tränar. Om såsen är viktig för en och den gör att man kan äta bra näringsrik mat med nöje och känna sig tillfredsställd, fokuserad och motiverad då anser jag att såsen kan vara kvar. Jag är övertygad att man med tiden kommer finna motivation att frångå det sämre alternativet mot bättre.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar