Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Glöm punktförbränning – Här har du något av nytta du istället kan fokusera på

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-08-21 22:30  |  Lästid: 2 minuter

Många gånger träffar jag folk på gymmet som inte alls är överviktiga men som ändå upplever att dem inte är nöjda med sin kroppsform. Svaret på den frågan har mer sällan med det som står på vågen att göra och mer med hur vi känner och hur vi betraktar det vi ser i spegeln.

En ökänd myt inom träning är att man kan punktförbränna. Om det varit sanning så hade man rent teoretiskt kunnat gå till gymmet och enbart förbränna fett från områden som man känner sig minst nöjd med. Tyvärr så förblir hela tanken om att det är möjligt bara en myt.

Finns det något annat man kan göra för att förbättra specifika kroppsdelar och uppnå en tightare känsla?

Svaret är JA men det kräver att man tänker om. Istället för att fokusera på det vågen visar och tro att förbränningsträning är rätt väg fram så måste våga lägga sin tillit på styrketräning och fokusera på att bygga muskelmassa. Något som är viktigt att känna till och komma ihåg att muskler väger mer än fett men tar också upp mindre yta. Dvs att det vågen visar är inte alltid likgiltigt med hur man känner sig och hur man ser ut i spegeln.

Genom att fokusera på att bygga muskler kan man många gånger punktmarkera områden som man känner sig mindre nöjd med. Som följd av rätt typ av träning kommer de muskelgrupper som du valt att fokusera på bli mer utvecklade och även fast vågen visar mindre framsteg så har din kropp genomgått märkbara förändringar. Helt plötsligt kanske du känner att plagg som du tidigare haft problem med sitter bättre och du känner mycket mer bekväm med det du ser i spegeln.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:25