Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

HÄLSA: 4 enkla råd som kommer få dig att lyckas

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-09-24 17:57  |  Lästid: 2 minuter

Laga mer mat – Det första steget för att bli mer hälsosam är att ta kontroll över sin kost. Laga din mat med råvaror som ger din kropp energi och som hjälper den att hålla sig frisk och stark. Genom att laga maten får du också bättre kontroll över den mängd mat du äter och hur mycket protein, fett och kolhydrater du får i dig.

Tänk på vad du dricker – Vi pratar gärna om mat men vi glömmer ofta att prata om det vi dricker. Vatten är a&o för att vi ska må bra och hålla oss friska. Vi är alldeles för dåliga på att dricka vatten och istället stoppar vi i oss massa annat som innehåller socker, e-ämnen eller sådant som dränerar kroppen på vätska såsom kaffe och alkohol. Drick mer vatten helt enkelt. Om du känner igen dig så är en bra början att alltid dricka ett stort glas vatten innan du dricker något annat.

Hitta inspiration men fokusera på dig själv – Visst är det bra med förebilder som inspirerar och motiverar men försök inte jämföra din resa med deras. Vi har alla en egen resa att göra och vi börjar i olika skeden med olika förutsättningar, respektera det och var stolt över varje framsteg du gör.

Planering – Att ta tag i träningen handlar inte om att gå till gymet dagligen och köra slut på sin kropp på ett ohälsosamt vis. Lägg istället upp en träningsplanering där du byter flitigt mellan styrka, uthållighet och rörlighetsträning. På det sättet får du en varierad träning som blir roligare och vilken gynnar din kropp och hälsa på flera olika plan.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar