Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Här är främsta anledningen till att du blir sjuk – Se HÄR

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-06-21 23:36  |  Lästid: < 1 minut

Har just avslutat en ny dokumentär som handlar om hur kosten påverkar vår hälsa. Jag vill varmt rekommendera er att se den. Den heter ”What the Health” och finns på Netflix. Det berör huruvida kött, även kyckling och fisk inkluderat, är den huvudsakliga orsaken till cancer och andra sjukdomar som präglar vårt moderna samhälle.

Deras första infallsvinkel är huruvida socker och ”kolhydrater” är boven till alla hälso-relaterade problem. Man får höra argument som stödjer att socker i rätt mängder och kolhydrater inte är den huvudsakliga orsaken till moderna sjukdomar, däremot att i kombination med fett så blir det en riktig dödsfälla. Jag känner mig inte beredd att hålla med deras argument för i min värld beror det till stor del vilken källa till kolhydrater man syftar till. Det finns många olika källor och vissa är mycket bättre än andra beroende på dess syfte.

Det som berörde mig mest var hur köttindustrin håller på att förstöra vår kropp och planet i småbitar. Välkända hälso-organisationer sponsrade av stora företag blundar för sanningen och ger människor råd som inte förbättrar deras hälsa utan fortsätter göda deras ohälsosamma vanor. Jag tycker det är riktigt läskigt att se hur vi driver vår egen kroppsliga utveckling mot fördärvet.

Jag fick mig en tankeställare trots att jag fortfarande har vissa frågetecken. För mig känns det viktigt att hålla ett öppet sinne, läsa på, samla egna erfarenhet och dra egna slutsatser. Jag hoppas du också ser den.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar