Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Hur viktigt är det med sömn?

Kevin Triguero  |  Publicerad 2016-05-10 21:15  |  Lästid: 2 minuter

Kevin-22

Det är knappast någon hemlighet att bra nattsömn är avgörande för hälsan och väldigt viktigt för produktionen av testosteron hos oss män. Sömn är lika, om inte mer, viktig än kosten för att bibehålla en sund balans i kroppen och förhindra inre stress/inflammationer som eventuellt kan leda till sjukdomar.

Jag är verkligen urdålig på att sova ut ordentligt och det skrämmer mig. Jag gissar på att jag i snitt sover 5-6 timmar varje natt men jag skulle också vilja påstå att jag känner mig pigg om dagarna. I och för sig sover jag väldigt djupt och ostört vilket kanske för med sig att jag får vila ordentligt trots lite färre timmar. Min anledning till att jag lägger mig sent är för att jag känner att jag har massor att göra och inte hinner med. Istället för att prioritera och planera kompromissar jag tid från min sömn och den allt så viktiga återhämtningen. Det är allt fler, anser jag, som prioriterar timmar framför TV och sociala medier istället för att träna, laga mat och sova och detta måste vi ändra på. Vi kan inte låta det virtuella rummet styra över vår egen hälsa och framtid och ha en så pass stor inverkan över våra liv. Vi måste själva planera och bestämma hur vi önskar spendera vår tid för vår egen utveckling och hälsas skull.

Ett bra tips som jag vill dela med mig utav är att innan man går till sängs få i sig kosttillskottet Magnesium. Det fungerar som en naturlig muskelavslappnande som hjälper en in i djupsömn och som dessutom ökar testosteronvinåerna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar