Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Mina 5 bästa restaurangtips i Barcelona

Kevin Triguero  |  Publicerad 2016-08-15 09:23  |  Lästid: 2 minuter

carabela kevin metromode

Något som än idag slår mig med Barcelona är den generellt dåliga matutbudet som finns. Om man skulle gå runt på stan utan att veta vart man ska och letar efter något nyttigare alternativ så finns finns risken att man ger upp eller går på någon riktig turistfälla. En sak dem överlag inte vet hur man gör är goda sallader. Här finns stort utbud av bröd i alla dess former, pizza, humbugar och tapas. Men man behöver inte tappa hoppet för det för det finns ett par riktigt bra restauranger som höjer kvalitén och som överaskar riktigt mycket.

Flax & Kale – Restaurangen är bara en i en rad andra hälsosamma restauranger som finns runt om i stan och som går under namnet Teresa Carles. Just den här har störts utbud, störst restaurang utrymme och är mest välkänd. Maten som erbjuds här är på en riktigt hög nivå, både vad gäller innehåll och smakmässigt. Jag äter här minst en gång i veckan och alltid när jag har besök tar jag med folk hit. Brunchen på helgerna är att rekommendera.

Carabela – När jag vill ha en riktigt god och hälsosam sallad och färskpressad juice så går jag alltid tid Carabela. ”Haket”/Restaurangen har ett jättebra läge precis vid början av Barceloneta. Här serveras enklare mexikansk – burritos, tacos, nachos – även färskpressade juicer och goda alkohol baserade drinkar om man önskar det. Det är ett riktigt härligt ställe men en väldigt avslappnad vibe.

Poke Mauli – Jag skrev i ett tidigare inlägg om denna nyöppnade restaurang vid stranden på Barceloneta. Här får man en riktigt god och fräsch sushi inspirerad sallad. Man får själv komponera ihop sin egen sallad och bestämma hur mycket man vill ha i. Perfekt läge för att beställa och ta med till stranden för att äta där.

Green & Berry – Detta fik ligger lite högre upp i stan i ett område som heter Enrique Granados. Hit hittar inte ett väldigt liten procent av alla turister men det är en verkligen värt ett besök. Området i sig är superhärligt för det är en lång allé som sträcker sig några kvarter. Det känns som Barcelonas egen version av Östermalm. Green & Berry specialiserar sig på hälsosamma bakelser, mat och juicer. Framförallt skulle jag vilja påstå att jag åker hit för att avnjuta av deras Raw Oreo’s och Raw choklad kaka. Det finns såklart mycket mer att välja på med detta är vad jag tycker sticker ut och som passar mina smaklökar väldigt väl.

Matsuri – En liten sushi restaurang gömd i dem Gotiska kvarterna och ett ställe man inte hittar om inte någon tar med en hit. Jag älskar sushi och äter gärna det när jag vill unna mig något gott och ändå hålla kosten rätt så bra. Jag har hört sägas att det är en välkänd sushikock som jobbar här men än har jag inte bekräftat det. Jag kan däremot säga att det håller väldigt hög standard på sushin, både vad gäller kreativitet och smakupplevelse.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar