Annons

Kevin Triguero
Kevin Triguero skriver om träning, hälsa och livsstil för Café.

Annons
 

Mitt bästa tips för att starta morgonen

P7820454

Detta som jag berättar för er nu är ett trick som jag använt mig utav under en längre tid för att få den bästa start på min morgon.

Kortisol är den stresshormon i kroppen som påverkar oss mest. Den reglerar vår energinivå under dagen och vi behöver det för att kunna orka med jobbet, träning och allt annat som berör vardagen.

Annons

Det bästa är om vår kortisolnivå följer dygnsrytmen, dvs högst på morgonen och lägst fram mot senkväll när börjar bli dags att gå till sängs.

För att få ett hum om hur detta ligger till hos en själv så behöver man bara ställa sig frågan om man vaknar av sig själv tidigt på morgonen eller inte? Såvida man gått och lagt sig i ordentligt natten innan. Om inte så har du förmodligen låg kortisolnivå på morgonen. Men du kan vara lugn för det finns ett enkelt sätt som du kan återställa detta med så att du blir mer pigg och energifull på morgonen.

Varje morgon direkt när du vaknar ska du dricka ett glas vatten med pressad lime/citronjuice och salt (helst Himalaya eller något annat salt som inte är processat).
– 1 glas vatten
– 1 lime/citron
– 1/4 tskd Himalaya salt
– 1/2 tskd mald ingefära 

P7820450

Detta är det absolut enklaste och mest effektiva sättet för dig att återställa din kropp för ha mer energi på morgonen. Utöver mer energi på morgonkvisten får du en boost viktiga mineraler och vitaminer vilka är väsentliga för din hälsa.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar