Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Motivation som tryter? Här ger jag dig 5 enkla tips/tankesätt som kan hjälpa till!

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-09-14 15:43  |  Lästid: 2 minuter

Nu kommer tiden då vi börjar känna av att kvällarna blir kortare, vår härliga sommarfärg bleknar bort och sommarformen är inte längre lika intressant att jaga. Förkylningstider börjar göra sig påminda och soffan känns lockande efter en lång arbetsdag. De flesta upplever att när hösten tränger sig på så tappar man träningsmotivationen, under just denna period är det många av oss som ger vika, men det kan hjälpa att genom att bara ställa om ditt tankesätt!

Träning ger kroppen energi

Faktum är att våra kroppar behöver röra på sig för att må bra, gör vi inte denna lilla ansträngning för vår kropp så kommer vi bara bli tröttare och tröttare. Ge dig själv och kroppen en energiboost, 45 min träning om dagen kommer hålla både ditt sinne och ditt humör på en betydligt bättre nivå än soffan!

Konkretisera dina mål

Sätt upp ett kortsiktigt mål som du ska infria innan nyår. Sätt också upp ett långsiktigt mål, någonting som du ska ha uppfyllt innan våren. Skriv ner dessa någonstans, i din mobil, eller i ett block så att du alltid kan påminna dig själv om dessa.

Positiva hålhaken

Berätta om dina mål för någon. Detta kan vara för din bästa vän, din partner, din tränare eller din kollega. Berätta för dom vad du ska lyckas med och be dom påminna dig om detta dagar då du helst av allt bara vill strunta i allt och slänga dig på soffan!

Förnya din träning

Våga prova någonting nytt eller gör förändringar i din nuvarande träning. Många har funnit en träningsform som man gillar och som man oftast fokuserar på, men det kan ibland vara bra att bara prova någonting nytt! Våga ta hjälp av en PT som kan guida dig eller ta det där passet som du länge gått och funderat på! Ta den där danslektionen, det där boxningspasset eller spela den där fotbollsmatchen med kollegorna/vännerna!

Belöning är viktigt

När du klarar dessa mål, hur ska då du fira dina framsteg? Vi är generellt dåliga på att fira våra framgångar. Vi sätter ständigt upp nya mål och glömmer bort att ge oss själva cred för det vi lyckas med, stora som små mål. Ge dig själv cred för allt du lyckas med, sen kan du sätta upp nya mål att jaga. Vad belöningen ska vara bestämmer du själv, men sätt upp vad belöningen ska vara tillsammans med dina mål. För mig kan en belöning vara en god middag med mina nära och kära på en restaurang som jag länge velat besöka, en weekend till en ny spännande stad eller en massagebehandling för att tacka min kropp för allt den gjort. Du bestämmer!

Låt oss ta hand om vår kropp och sinne denna höst och vinter. Sommaren är här snabbare än vad vi tror och då önskar man alltid att man hade tagit hand om sin kropp under den period som varit. Ät rätt, rör på dig och utmana dig själv så kommer du se att denna höst och vinter känns så mycket lättare att ta sig igenom!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-14 15:43