Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Räcker det med vegetarisk kost?

Kevin Triguero  |  Publicerad 2016-03-15 18:51  |  Lästid: 2 minuter

GG7A0088

Jag har haft kontakt med en kille som vill ha hjälp med sin kost och en utav hans krav är att kunna behålla sin vegetariska kost i största möjliga mån. Personligen vill jag alltid hjälpa men under förutsättningar att era önskemål och förväntningar möter min filosofi. Därför vill jag alltid ta reda på mer om era tankebanor och anledningen till varför ni känner att ni behöver hjälp innan jag går vidare och berättar hur jag tycker att man ska gå tillväga. Baserad på vad han skrev så är frågan helt enkelt; hur är min inställning till en vegetarisk kost? 

Min åsikt rörande en strikt vegetarisk kost är att man inte får i sig tillräcklig bredd av proteiner. Jag tycker att det är en fantastisk grund att utgå från och att vi, generellt, borde variera våra proteinkällor mycket mer. Men jag anser inte att vi borde frångå all animalisk protein. Personligen äter jag väldigt lite rött kött men jag äter lagom mycket kyckling och fisk trots att det blivit mindre mängd på senare tid. Baserat på egna erfarenheter och observationer är min åsikt att jag kan känna en märkbar skillnad på muskulaturen mellan personer som enbart äter vegetariskt och personer som äter animaliskt. I slutändan handlar detta om personlig åsikt för det är ganska svårt att bevisa att det ena är mer rätt än det andra. Visst kan man tillgodose sig ett vässentligt proteinintag från enbart en vegetarisk kost men jag tycker som sagt ändå att det saknas något som ger muskelkvalité.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar