Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

REFLEKTIONER KRING KOSTTILLSKOTT

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-06-07 22:28  |  Lästid: 2 minuter

Jag som jobbar dagligen med träning vet att kosttillskott är ett hett ämne. Så fort träning kommer på tal så leder samtalet snabbt vidare till huruvida kosttillskott är nödvändigt för ens fysiska utveckling, om det är bra eller dåliga för hälsan och vilket varumärke man ska välja.

Jag har berört det här ämnet många gånger förr och samarbetat med kosttillskottsföretag som jag känt delat mina värderingar vid stunden. Liksom allt annat är kosttillskottsbranschen under ständig utveckling och produkter blir allt “bättre”. Framförallt handlar det om att vårt medvetande kring produkterna och dess innehåll blir allt större och vi, konsumenter, ifrågasätter i större utsträckning dess innehåll. Det är väldigt positivt tycker jag då det sätter press på företagen att ta fram produkter som håller högre kvalité.

Den stora utmaningen för bolagen som tillverkar kosttillskott ligger framförallt i val av process för hur produkten framställs samt vilka ämnen som väljs för att komplettera den. Det som känns lite oroväckande är att vi vet väldigt lite om hur dessa ämnen påverkar vår kropp och hälsa över lång tid.

Jag vill absolut inte skrämma er. Jag har ätit kosttillskott de senaste tio åren och kommer fortsätta göra det framöver. Kosttillskott är ett jättebra sätt att få i sig väsentlig näring snabbt och effektivt när man behöver det som mest. Det jag tycker är viktigt är att skapa ett medvetande hos er för att själva kunna välja vilket kosttillskottsvarumärke som går i linje med dina värderingar.

Ovan ser ni det val jag gör idag. PranaOn är ett nyligen introducerat varumärke på svenska marknaden men har funnits utomlands under en längre tid. Deras produkter är helt växtbaserade, ekologiskt framställda och innehåller endast naturliga ämnen. För mig som äter kosttillskott på daglig basis känns det viktigt att ta steget mot det naturliga. Dessutom tycker jag om att det är växtbaserat med tanke på att jag äter ganska mycket kyckling, kött och ägg i övrigt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:25