Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

SVAR PÅ DINA FRÅGOR

Kevin Triguero  |  Publicerad 2016-11-26 19:26  |  Lästid: 3 minuter

kevin metromode träning

@PATRICIA
Jag vill gå ner 7 kg ungefär, bryr mig egentligen inte om vikten utan hur den ser ut så det är bara en uppskattning. Hur ska jag lägga upp kosten och tröningen? Vill att dieten ska vara strikt och effektiv så jag kan få snabba resultat. Även om jag även kommer vara mån om att bibehålla livsstilen också. Tyckt det är så svårt att äts lagom mängd… hur mycket cardio/styrka bör man köra?

Hej Patricia! Jag önskar verkligen jag kunde ge dig enkel lösning men det är allt annat en enkelt. Jag känner inte till vad du har för livsstil idag men att göra sådana förändringar som du nämner innebär i 10 fall av 10 ganska stora förändringar i ens vardag. Mitt bästa förslag är att du tar hjälp av någon kunnig och att ni först och främst går igenom din bakgrund, förutsättningar och bestämmer tillsammans en plan som tar dig fram till din målsättning. Om du vill ha hjälp online så kan du maila mig: kvint@live.se

@TOMAS
Kan du gå lite djupare in på hur man bygger muskler? En del får ju ådror som syns som jag personligen tycker är väldigt snyggt. Kan man själv påverka detta på något sätt eller är det gener som styr? Många har ådror som syns utan att de har en väldigt låg fettprocent.

SVAR: Tjena Tomas! Jättebra fråga och jag tycker det är riktigt kul att du ställer den. Jag, liksom du, har alltid tyckt att ådror som synd är sjukt ballt och något jag strävat efter. Tyvärr har jag fått  nöja mig med en kompromiss. När jag blir riktigt hård får jag njuta av att se ett rutnät över magen men mer än så blir det inte. Det är genetiskt, precis som mycket annat som berör vår fysik. Vissa personer är otroligt vaskulära medan andra mindre. Det som påverkar just ”ådertrycket” är genetik, fettprocent och blodtryck. Det sägs att L-arginin vidgar blodkärlen och ger en kraftigare blodtillförsel vilket borde leda till mer pump och synliga ådror. Jag har själv testat L-arginin och jag tycker inte jag har sett några effekter utav det.

För att bygga muskler vill jag rekommendera dig att läsa mer om hypertrofiträning. Läs ett kort inlägg om hypertrofi HÄR från en annan bloggare som jag tycker beskriver det kortfattat och bra.

@SOFIE
Kan du dela med dig av fler vardagsrecept? 

I och med att du är så noggrann med kosten, både råvaror o kalorier. Får du aldrig hjärnspöken i huvudet, upplever att det lätt kan bli så om man är noga med kalorier. Jag går i en sådan destruktiv tankebana o vill verkligen komma ur den. Hur ska jag göra? Hur kan man tänka för att få ett balanserat förhållande till mat?

SVAR: Hej Sofie! Såklart kan jag göra det.

Jättebra fråga! Jag vill börja med att nämna att jag inte anser mig själv vara ”noggrann” med kalorier. Jag tänker aldrig i siffror (kalorier) utan jag tänker i näring. Så länge jag fokuserar på att få i mig bra råvaror så behöver jag aldrig oroa mig över att räkna kalorier. Kan du hålla med om mitt tankesätt?
Vissa perioder tänker jag såklart mer över mängden mat jag får i mig eftersom jag har satt upp ett särskilt mål men igen så fokuserar jag på vilka råvaror jag kan ersätta dem tidigare med för att behålla lika många mål och ungefär lika stora portioner och ändå nå mitt mål.

Jag vet att du inte är den enda som känner på det viset och jag kan hålla med om att det är tufft, jag känner det själv. Frågan jag ställer mig då är vad är det som egentligen orsakar den här pressen/stressen? Om jag vet att jag äter tillräckligt mycket för att må bra, fungera i mitt jobb, kunna träna som jag önskar och vara glad i mitt förhållande så varför känner jag på det viset? Är det samhället som ständigt lockar mina tankar till sådant som är ohälsosamt för min kropp och utveckling? Är det vanor och ständiga peakar från folk omkring mig som lever som samhället lärt oss är ”rätt” men i själva verket lever i en ohälsosam vardag?

Mitt tips till dig är att tänka igenom dessa frågor själv och kanske t.o.m skriva ned en lapp till dig själv om vad du behöver i näring för att må bra i din vardag. När du gjort det kanske det blir enklare att få perspektiv.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar