Annons

Kevin Triguero
Kevin Triguero skriver om träning, hälsa och livsstil för Café.

Annons
 

Testar nya trendiga träningsformen

IMG_6703IMG_6582IMG_6368IMG_6741IMG_6644IMG_6467IMG_6710IMG_6664

 

På Ibiza fick vi möjlighet att testa blomstrande träningsform som kallas PilatesSpinning. Personligen tycker jag inte att namnet återspeglar träningsformer men jag kan förstå var de hämtat inspiration från.

Annons

Vad det egentligen handlar om är att utföra olika övningar med hög intensitet på denna specialdesignade maskin. Vi arbeta med olika övningar under 30 sekunder – 2 minuters intervaller för att stimulera olika muskelgrupper och med ytterst kort vila mellan övningar. Passet var väldigt intensivt och ansträngande. Personligen var det inget som föll mig i smaken och jag upplevde också att maskinen begränsar ens rörelse och vad inte heller helt korrekt för vissa övningar. Exempelvis körde vi sida mage genom att hänga fast foten under ett band som sitter halvlöst och vilken ger en otrygg känsla, dessutom var utgångspositionen inte enastående för någon som inte är stark nog eller mycket van vid träning. Risken att det tar mestadels på andra muskelgrupper än det man tänkt är ganska stor. Jag upplevde liknade scenario när vi skulle arbeta med bröstpressar där men fattar tag i två remmar. Tyvärr begränsar konstruktionen rörelsemönstret så att det blir ett häftigt påslag på axlarna istället för bröstmuskulaturen. Jag kan rekommendera er att testa själva, det passar säker väldigt många men om jag själv får välja så lägger jag min tid på annat.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar