Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Tips till dig som vill göra 2018 till ditt bästa träningsår någonsin

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-12-31 11:19  |  Lästid: 2 minuter

Ett år slutar och en annan tar sin början men inget förändras om man inte bestämmer sig för det. Förändring kräver beslutsamhet och engagemang. Om du ska göra nästa år till ditt bästa träningsår någonsin så behöver du börja i rätt ände. Det kan kännas frestande att gå “all in” i en hälsosam livsstil och förändra dina vanor på det mest drastiska sätt för att uppfylla din vision men jag skulle vilja hävda att din framgång ligger i en mer återhållsam och genomtänkt tillvägagångssätt.

Så bör du tänka när du sätter upp realistiska träningsmål för 2018

Tänk 12 veckor framåt - därefter kan du återigen ställa samma frågor och göra förändring i takt med att dina mål förändras.

Ha vardagen i åtanke - Familj, relationer, arbete och andra intressen som är viktiga för ditt liv ska fungera ska inte bortprioriteras så ha dem i åtanke när du sätter upp dina träningsmål.

Fysiska förutsättningar - Om du just kommit igång med träning igen efter lång tid så tänk på att din kropp behöver tid att hämta sig och hitta tillbaks in i träningsvanan.

Kostplan -  Sätt upp en kostplan för dem kommande 4 veckor. Utvärdera, korrigera och sätt upp nya 4 veckor.

Insikt - Förbered dig redan nu för svackor, utmaningar och framförallt för hur du ska agera när det utmanande sker. Ett tydligt exempel som du kan räkna med är att du åker på en kraftig förkylning, virus eller värk inom dem kommande 8 veckor. Det händer oss alla och det är här dem flesta faller av. Regel nummer 1 är att inte se det som ett nederlag och nummer 2 är att komma tillbaks till träning och kost enligt ens planering så snabbt som möjligt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:24