Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Träna upp dig mentalt – Se Hur!

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-06-30 18:32  |  Lästid: 2 minuter

Idag vill jag dela med mig av några punkter som jag känner är viktiga att fundera över och känna sig bekväm med. Jag är övertygad om att hjärnan är ens starkaste vapen och med tankarna på rätt plats så blir man enormt handlingskraftig. Något som gäller såväl i livet som i träningen.

En tydlig vision – Det pratas ständigt om att sätta upp mål för sig själv men dessa kan vara svåra att konkretisera om det inte finns en vision att uppfylla. Ta reda på vad det är du brinner för och vill ägna din tid till. Det handlar om att hitta ett spår som man trivs med och där man har drivet att utvecklas inom. När det kommer till träning så borde du ha en tydlig vision med vad du vill åstadkomma. Din vision kan brytas ned till en rad olika målsättningar som blir misstolpar under din långa utveckling.

En plan – En vision och en rad olika målsättningar kommer inte uppfyllas utan en plan. Ta reda på vilket sätt du bäst uppfyller dina målsättningar och sätt upp en plan som är anpassad efter dina förutsättningar.

Kliv utanför din trygghetszon – Våga testa nya vägar. Kroppen och hjärnan är otroligt skicklig på att ta in ny information, rörelser och anpassa sig efter dem utmaningar som den ställs inför. Om du vill framåt så måste du hitta sätt att utsätta kropp och knopp för nya förutsättningar.

Mental inställning – Livet är full av distraktioner och människor som vill få sin vilja igenom före din. Om du ska ta dig dit du önskar så måste du visualisera din vision och tro på din plan. Med rätt inställning så handlar det inte ”OM” du kommer uppnå det du önskar utan ”NÄR” och ”HUR” du ska uppnå det. Blunda och se dig själv uppfylla dina träningsmål och varje gång du ställs inför tuffa vägval så påminner du dig själv om din egen önskan.

Ge dig själv cred – Allt jag har tagit upp här innan är superbra för att hålla dig på rätt bana men om du inte stannar upp ibland och uppmärksammar din egen utveckling så kommer du inte heller se vad du åstadkommit. Det är viktigt att ge sig själv en klapp på axeln ibland och inse att man gör framsteg. Känn efter och ta in segerkänslan och låt den vara drivkraften till din fortsatta utveckling.

”Be the Captain of Your Own Ship”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-06-30 18:33