Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Träningsmotivation – så tar du dig igenom hösten

Kevin Triguero  |  Publicerad 2017-08-23 23:09  |  Lästid: 2 minuter

Augusti går mot sitt slut och det blir tydligt på gymmet att allt fler är tillbaks från semester. Personligen tycker jag att det är svinkul att så många hittar motivation såhär års att ta sig iväg till gymmet eller någon annanstans för att träna. Jag antar att det fortfarande känns som lugnet före stormen för många och man känner att man kan ta sig tiden till det. Det viktiga här känner jag är att redan nu sätta upp konkreta mål och en realistisk plan för hur dessa ska förverkligas. Jag upprepar mig – en REALISTISK plan – för hur din träning ska ta dig fram mot dina mål.

Ett vanligt misstag många av oss gör när motivationen sprudlar är att vi ger oss ut och kör väldigt hårt med skyhöga ambitioner. Allt känns enkelt till en början men väldigt sakta smyger sig vardagen tillbaka och stressen från omgivningen gör sig bemärkt. De skyhöga målen kvarstår men kompromisser med ens planering börjar inträffa. Snart har en vecka gått utan träning, förkylningen är tillbaks och allt känns bara surt. De skyhöga målen känns inte längre rättvisa och det känns nästintill omöjligt att finna tillbaka till motivationen som man en gång hade.

För att inte hamna i den här situationen så är mitt förslag att du funderar över hur din hösttermin kommer att se ut. Du behöver inte ha en exakt bild utan snarare en generell uppfattning om hur mycket tid som ditt arbete, familj, socialt umgänge och andra viktiga saker kommer ta från dig. Utifrån det kan du ganska snabbt lista ut hur mycket verklig tid du kan åsidosätta till träning. Om det du funderat ut stämmer, så kan du nu bestämma dig för att inte rucka på dessa timmar varje vecka. Beroende på hur mycket tid du ska lägga ned på träning kan du också sätta upp en rimlig planering som tar dig fram mot dina uppsatta mål.

Genom att börja i andra änden i din planering kan du lättare känna hur du skapar ett positiv momentum kring din träning och hälsa. Känn hur varje träningspass blir en vinst, likaså varje fullföljd vecka. Varje lyckad månad är ett stort steg närmare ditt mål och din kropp som snart börjar kännas friskare och starkare är tecken på din positiva framfart. Det allra viktigaste för den som vill komma någon vart med sin hälsa och kropp är att omge sig av POSITIVA känslor för de små vardagliga ansträngningar man gör.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-08-23 23:12