Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Vad är en MÅLTID?

Kevin Triguero  |  Publicerad 2018-04-03 23:20  |  Lästid: 2 minuter

Alldeles för många gör kosten till en stor daglig utmaning. Och som alltid när något blir krångligt så känns det tråkigt, jobbigt och man tenderar att inte fortsätta. Vi träningsintresserade pratar ofta om regelbundna måltider och jag vet att många blandar ihop detta med storslagna maträtter som tar enormt mycket tid att tillaga och som inte funkar i vardagen.

När vi pratar om måltider så tänker vi oftast näringsrika alternativ som ger kroppen den näring och energi den behöver för att klara av vardagen. Det kan vara så enkelt som en väl sammansatt smoothie till en mer komplicerad middag. Möjligheterna är många och det är endast du själv som bestämmer hur enkelt det du gör det.

En annan sak som brukar vara utmanande är tajming. Många uppskattar kvällarna hemma med familjen och väljer därför att träna direkt efter jobbet. Det som sker är att måltiden som skulle lämpa sig väldigt bra som upplagning för ett bra kvällspass hamnar i kläm. Energin från lunchen är borta för länge sen och mellanmålet har uteblivit.

Vad kan man göra?

Innan träning försöker jag alltid få i mig något som är lättsmält och som ger mig näring och energi under passet. Det jag personligen föredrar är en bra protein- och fettkälla. Jag brukar som oftast göra mig en smoothie på vanilj protein, fryst spenat, blåbär, havremjölk och jordnötssmör. Om inte jag har det nära tillhands så smiter jag alltid förbi någon butik där jag handlar kalkon-, kycklingskivor, en näve nötter eller en avokado.

Det handlar om att förenkla och hitta lösningar som passar in i vardagen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:24