Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Vad är kosttillskott egentligen bra för??

Kevin Triguero  |  Publicerad 2018-03-13 17:04  |  Lästid: < 1 minut

Om du, liksom mig, tränar regelbundet så behöver du förstå att kosttillskott är något som kommer hjälpa din kropp att må och prestera bättre. Tränar man regelbundet har man i regel en högre omsättning av viktiga näringsämnen och kan därför bli utmanande att få i sig allt man behöver genom vanlig kost. Försök komma fram till vad just du behöver eller rådfråga någon kunnig person omkring dig. Nedan listar jag ett par av dem vanligaste kosttillskotten för hälsa och träning.

Magnesium – genom ett dagligt intag av magnesium så minskar du risken att bli orkeslös. Dessutom är mineralen viktig för dig som tränar för att undvika kramper och ge musklerna bättre återhämtning.

Zink – Behövs för att kroppen ska kunna göra sig av med mjölksyra i muskeln dessutom hjälper det till att stärka immunförsvaret.

C-vitamin – Hård träning innebär fysisk stress och c-vitamin är en stark antioxidant som är viktig för kroppen.

BCAA – De tre mest välkända aminosyrorna som är viktiga byggstenar för kroppen. Leucin, isoleusin och valin (BCAA) omsätts snabbare än andra aminosyror vid hård belastning och används för att effektivisiera återhämtning och förhindra muskelnedbrytning.

Tänk på att du bara har en kropp så att ta väl hand om den. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-13 17:10