Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Värdefulla tips om du vill komma i din bästa form

Kevin Triguero  |  Publicerad 2018-01-14 19:23  |  Lästid: 2 minuter

Det som ses som första halvlek för de allra flesta innebär andra halvlek för mig. För mig är det här startskottet för att börja tänka på hur man vässar formen inför sommaren. Det är visserligen långt kvar men det skadar inte att redan nu börja börja planera för hur man ska jobba bort de överflödiga fettprocenten och behålla muskelmassan som man så hårt tränat för under sensommaren, höst och vinter. Så här kommer jag äta och träna för en toppas sommarform.

Kolhydrater & Fett – Det är dags att göra dig av med all skräpmat och fokusera på att äta sådant som är näringsrikt och som ger kroppen riktig energi. Det handlar inte om att utesluta alla kolhydrater eller fett och inte för den delen heller överkonsumera ena eller den andra. Det handlar om att hitta balansen mellan dessa som tillsammans ger dig det energi- och näringsbehov du behöver för att leva ett fullt normalt liv och fullborda din vision.

Proteiner - En otroligt viktig komponent i den här näringssammansättningen. Oftast handlar det om att man behöver äta mer protein än vad man är van vid. Många tror att det handlar om att äta mindre mängder av allt medan man i verkligen behöver ett högre proteinintag.

Kosttillskott - Det finns flera olika kosttillskott som kompletterar kroppens näringsbehov väldigt bra under den här perioden men i det här inlägget vill jag tipsa dig om L-Karnitin. Ett intag av just denna aminosyra är fördelaktig för att optimera kroppens fettförbränning. Kort och gott så hjälper den till genom att prioritera kroppens egna fettreserver som energi vid träning.

Träning - Det är dags att börja se över din träningsplanering och lägga in fler högintensiva träningspass. Det går att göra i många olika former och beroende på din tidsaspekt har du råd att börja med mindre förändringar. Super-Set, Tri-Set, cirkelträning, korta löpintervall pass i anknytning till din styrketräning, etc är bara ett fåtal exempel på hur du bör tänka från och med nu.

Mot sommarformen!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:24