Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Kevin Triguero

Ville du ha motivation?

Kevin Triguero  |  Publicerad 2014-07-11 13:17  | Lästid: 2 minuter

Vi delar inte samma ideal men utan tvekan samma arbetsmoral.

Idag fick jag träffa en äldre man (+60) som i mina ögon är en inspiration och förebild. Att jag så länge gått på gymet utan att lägga märke till hans hårda och dedikerade arbete är för mig ett under. Den här mannen har många gånger suttit på cykeln näst intill mig och gjort dem där tuffa och tråkiga cardio timmarna utöver de vanliga träningspassen, dem som ingen vill göra. Många gånger har jag lagt märke till hans hängivna arbete men aldrig riktigt kunna uppskatta den. Det var fram tills idag.

Elli (ledsen om jag felstavar) ska inom kort tävla internationellt i bodybuilding och har sina sista veckors förberedelser framför sig. Han har tidigare placerat sig på top 3 men aldrig vunnit och denna gång har han andra planer, eller rättare sagt bara en plan och det är vinst.

Förutom tävlingsmänniskan som jag självfallet beundrar finns det andra aspekter hos honom som jag respekterar och beundrar än mer. Att man vid den åldern håller igång och fortsätter utvecklas är för mig en stor bedrift. Kroppsbyggning är för mig utan tvekan världens mest komplexa sport och det finns inga mer hårt arbetande idrottsmän där ute.

Ja, det finns andra som tränar hårt och disciplinerat men glöm inte att den här sporten/intresset/livsstilen kräver hårt arbete under många många många år. Förmodligen t.o.m många år efter att ha satsat på en elit karriär inom en utav dem mer utövade sporterna och med en grym fysisk och mental grund påbörja sin utveckling.

Det är timmar, dagar, månader och år av disciplinerad träning och kost. Det är mycket man får offra för att kunna ge sin kropp dem bästa förutsättningar för att utvecklas. Det mentala arbete, disciplin och karaktär som krävs kan jag knappt beskriva. Det är ett genuint intresse som sitter djupt inombords och som man bara älskar.

Det är det vi väljer att göra som utformar dem vi är, hur andra uppfattar oss och hur vi väljer att vår framtid ska se ut. Det du och jag själva som sätter förutsättningarna och begränsningarna. Du, jag mot och med tiden

image image
Dela på Facebook
Tweeta